Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Projekt- och praktikkurser vid Biologiska institutionen

Stuenter som är antagna på ett kandidat- eller masterprogram i Biologi eller Molekylärbiologi vid Biologiska institutionen, kan du göra projekt och praktik. Även utbytesstudenter vid institutionen kan göra projekt och praktik. Kurserna ger värdefulla kontakter och nyttiga erfarenheter.

Vad är skillnaden mellan praktik och projekt? En praktik innebär att du hjälpa till med olika arbetsuppgifter och rapporten ska beskriva arbetsplatsen och dina arbetsuppgifter. Du ska också kunna reflektera över din utbildning i förhållande till vad som krävs för arbetsuppgifterna. En praktik ska redovisas skriftligt och muntligt. Ett projekt innebär ett självständigt arbete under handledning och avslutas med en vetenskaplig rapport. Projektet ska även redovisas skriftligt.

Praktik i biologi och molekylärbiologi 

Du kan göra en arbetsplatsförlagd praktikperiod på antingen 5, 8, 10 eller 20 veckor. Under en praktik följer du vad som sker på arbetsplatsen och utför de uppgifter som handledaren anvisar.

Du kan gå kursen i början av din utbildning för att få insikt i arbetslivet innan du väljer inriktning. Eller kan du gå den i slutet av din utbildningen för att få kontakter och erfarenhet och kanske få in en fot på arbetsmarknaden. Det finns också möjlighet för dig att praktisera utomlands. Du kan också göra praktik för att få praktisk träning inom ett område som vårt ordinarie kursutbudet inte omfattar. 

Information om praktikkurserna i biologi hittar du på vår engelska webbsida.

 

Projekt

Projekt görs framför allt inom masterutbildningen. Studenter på kandidatprogrammen kan göra projekt som omfattar 7,5 högskolepoäng

Information om projekt inom biologi hittar du på vår engelska webbsida.

Information om projekt inom molekylärbiologi hittar du på vår engelska webbsida.

 

 

Frågor?

Christina Ledje

Studievägledare molekylärbiologi

Telefon: 046 222 73 16

E-post: Christina [dot] Ledje [at] biol [dot] lu [dot] se

Frågor?

Lotta Persmark

Studievägledare biologi och bioinformatik

Telefon: 046 222 37 28

E-post: Lotta [dot] Persmark [at] biol [dot] lu [dot] se (Lotta[dot]Persmark[at]biol[dot]lu[dot]se)

Juana Bernal

Studievägledare biologi

Telefon: 046 222 84 30

E-post: juana [dot] bernal [at] biol [dot] lu [dot] se (juana[dot]bernal[at]biol[dot]lu[dot]se)