Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatprogram

Program 180 högskolepoäng | 3 år | Kandidatexamen

Tre studenter i labbmiljö. Foto.

Ett kandidatprogram innebär tre års heltidsstudier och leder fram till en kandidatexamen. Vanligen läser du ett basblock med obligatoriska kurser och därefter valbara kurser och valfria kurser. Du avslutar din kandidatutbildning med ett självständigt arbete, ett examensarbete.

På de flesta av våra kurser på grundnivå är undervisningsspråket svenska, medan det är engelska på kurserna på avancerad nivå.

Biologiska institutionen ger två kandidatprogram, ett i biologi och ett i molekylärbiologi, se länkar i vänstermenyn.

Efter kandidatexamen kan du läsa vidare inom ett masterprogram, motsvarande 2 års heltidsstudier. Du hittar länk till våra masterprogram i menyn till vänster. Du kan också komplettera din utbildning inom andra områden till exempel för att bli lärare.

Frågor?

Christina Ledje

Studievägledare molekylärbiologi

Telefon: 046 222 73 16

E-post: Christina [dot] Ledje [at] biol [dot] lu [dot] se

Frågor?

Lotta Persmark

Studievägledare biologi och bioinformatik

Telefon: 046 222 37 28

E-post: Lotta [dot] Persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Juana Bernal

Studievägledare biologi

Telefon: 046 222 84 30

E-post: juana [dot] bernal [at] biol [dot] lu [dot] se