Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biologiska institutionen

Biologiska institutionen har omkring 300 anställda, varav 40 professorer. Här bedrivs avancerad forskning och omfattande utbildning.

Biologihusets byggnad med träd i förgrunden. Foto.

Utbildning vid Biologiska institutionen omfattar bioinformatik, biologi och molekylärbiologi. Sammantaget har vi ungefär 430 studenter, 13 utbildningsprogram och 60 kurser. Undervisningen sker i moderna laboratorier med avancerad utrustning. Dessutom har vi tillgång till fältstationer och i många kurser ingår olika fältmoment. Arbetsmarknaden för våra studenter är god och knappt hälften fortsätter med en forskarutbildning efter sina studier.

Forskningen vid Biologiska institutionen karakteriseras av spjutspetsgrundforskning och tillämpad forskning inom en mängd olika områden. Forskningen bedrivs i forskargrupper och i större forskningsmiljöer. Det finns även ett forskningsmuseum som lånar ut material över hela världen. Biologiska institutionen är en internationell miljö, med många utländska forskare, doktorander och studenter.

Läs mer på Biologiska institutionen webbplats